نکات ضروری حین قرار دادن تصویر در وبسایت
اگر شما نیز یک مدیر وبسایت هستید حتما تاکنون به اهمیت و نقش تصاویر در وبسایت خود پی بردهاید. تصاویر به محتوای سایت روح و جان تازه میبخشد و متون و محتوای مقالات وبسایت بدون تصاویر بسیار خسته کننده هستند. در واقع تصاویر به محتوا رنگ و جلا میدهد و آن را برای خواننده جذابتر مینماید. همچنین از همه مهمتر باعث افزایش ورود کاربران از طریق گوگل به وبسایت شما و در نتیجه افزایش آمار بازدیدکنندگان میگردد.
شاید شنیده باشید که بارگزاری تصاویر در وبسایت چه تاثیری در موتورهای جستجوگر گوگل و بهینهسازی سایت دارد. همچنین خوب است یادآوری کنیم که این مورد برای تمامی پلتفرمها صادق است و تفاوت ندارد که از بلاگینگو، جوملا یا وردپرس استفاده میکنید. با رعایت نکات مربوط به SEO تصاویر و استانداردها میتوانید رتبه بهتری در گوگل کسب کنید.
قطعا بسیاری از کاربران وقتی به دنبال پاسخ سوال خود در گوگل جستجو میکنند میتوانند در بخش image عکس مرتبط با سوال خود را نیز ببینند، گاهی دیدن یک عکس میتواند جایگزین 10 خط جمله باشد. بنابراین لازم است موارد بسیار مهم در استاندارد بودن جهت رعایت اصول بهینهسازی مهم برای گوگل را دانسته و رعایت کنیم. در این مطلب بطور خلاصه شما را با مهمترین این نکات آشنا میکنیم.
نکات مهم در بارگزاری و بهینه بودن تصاویر سایت
استفاده از تصاویری با کیفیت بالا به دلیل حجم زیاد ، باعث پر شدن سریع پهنایباند و افزایش سرعت لود شدن صفحات وبسایت شما میگردد و سبب میشود که مخاطب سریعتر سایت شما را ترک کند چون کاربران معمولا کم حوصله هستند. برای این منظور میتوانید از نرم افزار یا سایتهای مختلف نظیرTinyPNG ، Photoshop ، CompressT و JPEG که براحتی برایتان حجم عکس را کاهش میدهند یا از قابلیت Save for Web در نرمافزار فتوشاپ بهره بگیرید. و یا از سایت PicMonkey برای ویرایش عکس، یا وبسایت Pixlr و یا FotoFlexer که امکان ویرایش عکس بصورت چند لایه را برای شما فراهم میکند استفاده نمایید. همچنین برای سایتهای وردپرس میتوانید از افزونههای reSmush.it ،Smush it و یا Caesium Image Compressor کمک بگیرید.
خوب است بدانید که اکثر کاربران عکسهایی با فرمت PNG یا JPEG و GIF را به دلیل فشرده کردن تصاویر سیاه و سفید، تصاویر گرافیکی و نمودارها و انیمیشنها و تصاویر متحرک کوتاه بیشتر میپسندند.
لازم به ذکر است که، استفاده بیش از حد از تصاویر و انیمیشنهای متحرک با فرمت GIF بر عکس کاربران را از سایت شما فراری میدهد.
ارتباط بین تصاویر استفاده شده و محتوای سایت اهمیت زیادی دارد. تصویر استفاده شده باید بازتاب مقاله و محتوای حرفه شما باشد. همچنین باید توجه کنید که تصویر با مطالب و کلمات نوشته شده در اطراف آن مرتبط باشد. میتوانید برای تجربه کاربری بهتر از نمودارها و اینفوگرافیک برای انتقال بهتر منظور خود استفاده کنید. بالطبع تجربه کاربری خوب و مفید تاثیر بسزایی روی SEO سایت شما دارد.
تصاویر استفاده شده را با نام مرتبط و نه با نام پیشفرض فایلها و بصورت انگلیسی نامگذاری کنید. چون هیچ کاربری قطعا موقع جستجو عکس در گوگل یک سری کد و عدد را جستجو نخواهد کرد. این نامها باید مرتبط با مقاله نوشته شده باشد و چه بهتر که از کلمات کلیدی برای این نامها استفاده کنید.
استفاده از تگ Alt برای تصاویر
در واقع تگ Alt بعلت کارایی مفیدی که دارد برای SEO گوگل اهمیت بسیار بالایی دارد. به این دلیل که توضیح مختصری راجع به محتوای تصاویر به کاربر میدهد و راهنمای خوبی برای مخاطبان خصوصا برای زمانی است که به دلایلی مانند ضعیف بودن سرعت اینترنت و عدم بارگزاری تصویر بصورت کامل رخ میدهد. همچنین با تگ کردن متن، شما موضوع تصویرتان را به موتور جستجوگر گوگل توضیح میدهید و باعث میشود هنگام جستجو کلمات در گوگل تصویر شما نیز بعنوان پاسخ به کاربر نمایش داده شود. اندازه مناسبی برای عکسهای استفاده شده در مقالات یا حتی پسزمینه وبسایت خود انتخاب نمایید. زیرا ممکن است سایت شما به گونهای طراحی شده است که خود به خود سایز عکسها را کاهش میدهد. برای این کار از کدهای CSS استفاده میشود که وجود این کدها در تعداد زیاد سبب بالا رفتن حجم سایت و در نتیجه کند شدن سرعت آن میگردد. بنابراین لازم است که سایز هر قسمت از صفحات سایت را از قبل بدانید تا عکس مناسب با آن را بارگزاری کنید.
استفاده از لود تنبل یا Lazy Load
این قابلیت زمانی استفاده میشود که سایت شما بنا به دلایلی مثل نوع حرفه شما (مثلا فروشگاه آنلاین قطعات موبایل) دارای تصاویر زیادی است. اگر چه تمام تصاویر بهینهسازی شده هم باشند اگر قرار باشد هنگام ورود کاربر به هر صفحه تمام تصاویر یک مرتبه دانلود گردد زمان زیادی صرف میشود و ممکن است از حوصله مخاطب خارج باشد. بنابراین با استفاده از این قابلیت میتوانید کاری کنید که تنها عکسهای آن قسمت از صفحه که کاربر در آن قرار دارد برایش نمایش داده شود و با اسکرول کردن صفحه بقیه تصاویر کم کم به نمایش در بیایند. این کار جلوی کند شدن سرعت لود سایت را میگیرد و باعث میگردد بازدید کنندگان در سایت شما مدت زمان بیشتری بمانند.
استفاده از قابلیت کش (Cache) در سایت
بسیاری از بازدید کنندگان ممکن است افرادی باشند که از قبل به وبسایت شما آمده باشند. در اینصورت میتوانید ترتیبی دهید که برای این افراد سرعت باز شدن وبسایت افزایش یابد. به این صورت که برخی اطلاعات مانند تصاویر در دستگاه آنها ذخیره میشود و هنگام مراجعه مجدد دیگر نیازی به بارگزاری مجدد نیست. در نتیجه سرعت باز شدن وبسایت برای آنها بالا میرود.
از GT Metrix استفاده کنید
با استفاده از این ابزار میتوانید گزارش کاملی از عملکرد وبسایت خود را بر اساس معیارهای استفاده شده داشته باشید، که قطعا یکی از این معیارها SEO تصاویر سایت است. جیتی متریکس می تواند به شما کمک کند تا بدانید که سئوی کدام تصویر در سایت پایین است و روی بهینهسازی آن نیاز است تا کار کنید.
استفاده از Sitemap
این نکته ا فراموش نکنید که اضافه کردن عکسها به Sitemap بسیار مهم است چون باعث افزایش ایندکس شدن تصاویر و افزایش کرال شدن در جستجوگرهای گوگل میشود.
رسپانسیو یا Responsive بودن تصاویر
رسپانسیو بودن یعنی اینکه کاربر بتواند با هر وسیلهای اعم از موبایل، دسکتاپ، تبلت و... تصاویر را بطور کامل و در سایز مناسب و بدون بهمریختگی ببیند. بنابراین لازم است نسخه رسپانسیو وبسایت شما نیز فعال باشد تا بطور خودکار تصاویر برای کاربران نمایش داده شود.
از قانون حق کپیرایت مطلع باشید
بهتر است عکسهای استفاده شده در وبسایت تصاویری باشند که توسط یک عکاس حرفهای از کالاها و خدمات شما گرفته شده است. اما ممکن است برای عدهای این کار هزینهبر بوده و مقرون به صرفه نباشد. در صورتیکه ناچار به استفاده از عکسهای اینترنت هستید مراقب حق کپیرایت برخی از این تصاویر باشید، چون استفاده از تصاویر دارای حق کپیرایت نه تنها مشکلات حقوقی را برای شما ایجاد میکند و صاحب آن عکس میتواند با شکایت از شما جریمه دریافت نماید. بلکه این امر باعث باطل شدن مبحث SEO تصاویر نیز میگردد.
نظرات
نظری یافت نشد. اولین نظر را شما ثبت کنید